top of page
 • Wat kan ik verwachten tijdens een vitaliteitscoachingsessie?
  Tijdens een coachsessie gaan we in op de vraagstukken waar je mee zit. We doorbreken overtuigingen en beperkingen die jou niet meer dienen. Door kritische vragen te stellen, een luisterend oor te bieden, een spiegel voor te houden. En door je een schop onder je kont te geven waar je dat nodig hebt. Ik ben de expert op het gebied van vitaliteit, maar jij bent de expert op het gebied van JIJ. We gaan dan ook een samenwerking aan. Ik zet al mijn kennis, ervaring en kunde in, en committeer mij aan jouw vitaliteitsreis, ik verwacht dan ook commitment vanuit jou. Hoe een volledig traject eruit kan zien heb ik hier voor je uitgeschreven.
 • Wat onderscheid jouw vitaliteitscoaching en personal training van andere dienstverleners in de branche?
  Ik heb een holistische en pragmatische aanpak. Ik weet moeilijke zaken om te zetten in begrijpbare taal. Ik weet kennis en theorie om te zetten naar praktische tools en handvatten. Ik geloof sterk in het ‘A size for all, is a size for none’ principe, ik kijk dan ook naar jou als uniek individu. Ik committeer mij aan het samen creëren van jouw vitale leefstijl. Ik ben niet bang om hulp in te schakelen en aan te geven als een vraagstuk niet binnen mijn expertise past. I practice what I preach, oftewel ik zal jou niet iets aanraden/adviseren als ik er zelf geen ervaring mee heb (of ik geef dit nadrukkelijk aan). Ik ben een eeuwige student, dit zorgt ervoor dat ik bij blijf leren, mij verdiep in nieuwe ontwikkelingen en zal blijven groeien als coach, trainer en mens. Daar pluk jij de vruchten van (oké vooruit ik ook, mijzelf vitaal houden is ook een levenslang leerproces).
 • Is vitaliteitscoaching geschikt voor mij, zelfs als ik geen specifieke gezondheidsproblemen heb?
  Ik geloof sterk in preventie. Niet wachten tot er klachten zijn, want laten we eerlijk zijn, dan ben je eigenlijk al te laat (niet letterlijk te laat, want ook dan is er nog hoop). Maar bouwen aan een sterk lichamelijk en mentaal pensioen zodat jij zo jong mogelijk oud kan worden en zo gezond mogelijk mag sterven (spoiler: in the end, we all die).
 • Wat is het verschil tussen een leefstijlcoach en een vitaliteitscoach?
  Een leefstijlcoach kijkt over het algemeen enkel naar leefstijl factoren, terwijl een vitaliteitscoach een bredere benadering heeft. Deze richt zich ook op het vergroten van algeheel welzijn en levensenergie. Bij vitaliteitscoaching gaat het meer om een holistische kijk en aanpak, dit kan elementen van leefstijlcoaching omvatten maar kan ook andere facetten aanpakken. Denk hierbij aan het identificeren van levensdoelen, versterken en vergroten van veerkracht, mentale weerbaarheid en emotioneel welbevinden. Het een is niet beter dan het ander, wel is iedereen uniek. Kies voor de coach die bij jou past!
 • Bied je voedingsadvies aan als onderdeel van vitaliteitscoaching?
  Een onderdeel van fysiologische welzijn, een van de facetten van vitaliteit, draait ook om voeding. Wat je namelijk in jouw lichaam stopt aan voeding/drinken, geeft een bepaalde output. Hoe jij de dag start en door de dag heen gaat is voor een heel groot deel te beïnvloeden door voeding. Dit is dan ook zeker een onderdeel dat terug komt binnen de coaching.
 • Wat zijn de kosten voor vitaliteitscoaching?
  Een coachsessie duurt 45-60 minuten en kost €85,- excl. Bij afname van een volledig PT/coachtraject worden er pakketprijzen gehanteerd. Wil je weten wat een traject jou oplevert en welke investering je hiervoor dient te maken? Plan dan een inzichtsessie met mij in.
 • Hoe kan personal training mijn fitnessdoelen en gezondheidsdoelen helpen bereiken?
  Ik blijf het zeggen, maar jij als persoon bent uniek! Een standaard trainingsschema en voedingsschema gaat je op lange termijn niet de resultaten geven die je wilt. Ik, als personal trainer, kan je helpen bij een gepersonaliseerd schema. Hierbij is er niet enkel ruimte om rekening te houden met blessures, voorkeuren en specifieke doelen, maar fungeer ik ook als stok achter de deur, een schop onder je kont, een luisterend oor, een motivator en een accountability partner.
 • Kan ik deelnemen aan personal training, zelfs als ik nog nooit eerder heb getraind?
  Absoluut! Iedereen begint ergens en de stap naar het ‘krachthonk’ kan best wel eens groots en overweldigend voelen. Het is dan ook gewoon simpelweg heel prettig om dit samen met iemand te kunnen, een personal trainer. Zo weet je ook zeker dat je oefeningen juist uitvoert, verklein je het risico op blessures en kan je gerichter aan de slag met het realiseren van jouw doelen.
 • Welke soort oefeningen/trainingen gebruik jij bij personal trainingssessies?
  ‘A size for all, is a size for none’. Ook hier geldt weer, jij bent uniek! Ik geloof sterk in de voordelen van krachttraining, oftewel spierversterkende oefeningen. Mijn inziens is krachttraining het fundament voor het opbouwen van een lichamelijk pensioen. Spieren zijn de bouwstenen van ons lichaam. Naarmate we ouder worden verliezen we langzamerhand onze spieren, belangrijk dus om een reserve (oftewel pensioen) te hebben. Dit zodat jij die trap op kan blijven lopen, de boodschappentas kan tillen en met jouw (klein)kinderen kan blijven spelen. Aan de hand van een beweeganalyse observeer en analyseer ik waar jouw fysieke sterke en zwakke punten liggen. Aan de hand van deze beweeganalyse stel ik een programma voor jou samen.
 • Kan ik ook enkel personal training nemen?
  Dat kan zeker! Wil jij jouw techniek verbeteren? Starten met krachttraining? Een stok achter de deur hebben? Een persoonlijk motivator? Het kan allemaal.
 • Kan ik personal trainingssessies delen met een vriend(in) of familielid om kosten te besparen?
  Alle PT sessies en coaching sessies zijn 1 op 1 en afgestemd op jou als individu. Het is om deze reden dan ook niet mogelijk om de sessies met iemand anders te delen. Indien het traject onverhoopt om een reden stop gezet moet worden, kunnen we overleggen om het traject over te dragen aan iemand anders. Met diegene start ik dan echter wel vanaf het begin om het traject naar die persoon te maken.
 • Wat onderscheid jouw vitaliteitscoaching en personal training van andere dienstverleners in de branche?
  Ik heb een holistische en pragmatische aanpak. Ik weet moeilijke zaken om te zetten in begrijpbare taal. Ik weet kennis en theorie om te zetten naar praktische tools en handvatten. Ik geloof sterk in het ‘A size for all, is a size for none’ principe, ik kijk dan ook naar jou als uniek individu. Ik committeer mij aan het samen creëren van jouw vitale leefstijl. Ik ben niet bang om hulp in te schakelen en aan te geven als een vraagstuk niet binnen mijn expertise past. I practice what I preach, oftewel ik zal jou niet iets aanraden/adviseren als ik er zelf geen ervaring mee heb (of ik geef dit nadrukkelijk aan). Ik ben een eeuwige student, dit zorgt ervoor dat ik bij blijf leren, mij verdiep in nieuwe ontwikkelingen en zal blijven groeien als coach, trainer en mens. Daar pluk jij de vruchten van (oké vooruit ik ook, mijzelf vitaal houden is ook een levenslang leerproces).
 • Hoeveel kost personal training?
  Een personal training (PT) duurt 60 minuten en kost €65,- excl. BTW. Bij afname van een volledig PT/coachtraject worden er pakketprijzen gehanteerd. Wil je weten wat een traject jou oplevert en welke investering je hiervoor dient te maken? Plan dan een inzichtsessie met mij in.
 • Wat is vitaliteitscoaching en wat zijn de voordelen ervan?
  Vitaliteitscoaching is coaching op het gebied van vitaliteit (lekker een open deur dit). Ben je nu niet helemaal bekend met wat vitaliteit is? Vrees niet, ik heb dit voor jou in mijn blog op een rijtje gezet. Klik hier en ontdek de magische wereld van vitaliteit.
 • Op welke locatie worden de coachsessies en personal trainingen gegeven?
  De personal trainingen vinden plaats bij Mauricio Franklin PT aan de Rijnstraat 3 in Tilburg. Dit is een grote sportschool met een hechte community met maar liefst 450 actieve leden. Er zijn dagelijks verschillende lessen te volgen, kan je personal trainingen krijgen, kan je yoga doen en is er de mogelijkheid tot zelfstandig trainen in de daarvoor uitgeruste open gym. De coachsessies kunnen ook op deze locatie plaatsvinden. Er is ook de mogelijkheid om in de omgeving een wandelsessie te doen. Kom je niet uit de buurt of vind je het prettig de sessies online te doen? Geen probleem, coachsessies kunnen ook online plaatsvinden. Daarnaast zijn er bij de trajecten wekelijkse update calls.
 • Wat is jouw annulerings- en afsprakenbeleid?
  Fysieke personal trainingen en coachsessies kunnen tot 48-uur van te voren kosteloos worden geannuleerd/verzet. Online sessies kunnen tot 24-uur van te voren kosteloos worden verzet.
 • Zijn er specifieke doelgroepen waarop jij je richt?
  Ik richt mij inderdaad heel specifiek op de zakelijke markt. Het is mijn missie om de wereld vitaler en mentaal krachtiger te maken en hiervan de norm te maken. Ik ben ervan overtuigd dat als een vitale leefstijl binnen jouw werk niet wordt gestimuleerd, dat dit ook haast onmogelijk is binnen jouw privéleven. Om deze reden zijn mijn coachtrajecten gericht op ambitieuze professionals en werk ik binnen organisaties om die en zijn medewerkers vitaler te maken. Wil jij als particulier echter graag met mij aan de slag? Dan kunnen we tijdens een kennismaking zeker kijken of ik iets voor jou kan betekenen. Schroom dus niet om contact met mij op te nemen om samen te werken aan jouw unieke vitale leefstijl!
 • Zijn er mogelijkheden voor online coaching of training als ik niet fysiek aanwezig kan zijn?
  De coachsessies kunnen ook online plaatsvinden. De personal trainingen dienen wel op locatie plaats te vinden om zo de juiste begeleiding en waarde te kunnen leveren. Wel is er een mogelijkheid om dit op locatie te doen, houd er echter wel rekening met dat de reiskosten en extra tijd gefactureerd wordt.
bottom of page